cs.phhsnews.com


cs.phhsnews.com / Jak zakázat přenos na vašem iPhone a Mac

Jak zakázat přenos na vašem iPhone a Mac


Handoff je opravdu skvělá vlastnost iOS a macOS, pokud jste jediná osoba, která používá vaše zařízení. Umožňuje bezproblémové přecházení z toho, že něco děláte na vašem Macu, aby to dělalo na vašem iPhone a naopak.

SOUVISEJÍCÍ: Jak vyrobit Macy a zařízení iOS pracovat společně hladce s kontinuitou

Řekněme, že jsem mám webovou stránku otevřenou v Safari na počítači Mac. Pokud půjdu do App Switche na svém iPhone, bude to jako návrh. A není to jen Safari; funguje v každé aplikaci třetí strany, která ji implementuje. Já jsem Ulysses otevřený na mém Macu napsat tento článek; při otevření aplikace App Switcher v iOSu mám možnost přeskočit přímo do stejného dokumentu a pokračovat v práci s aplikací Ulysses iOS

funguje to i naopak. Když otevřu Safari nebo Ulysses na svém iPhone, jsou automaticky navrženy v doku na počítači Mac a iPad

Problém je v tom, že pokud sdílíte iPad nebo Mac s jinými lidmi, automaticky se také podělíte o to, co děláte přes Handoff. Váš partner, který sedí vedle vás na gauči s rodinou iPad, nemusí vědět, co hledáte na vašem telefonu jen proto, že obě zařízení byly nastaveny pomocí vašeho Apple ID.

Chcete-li to vyřešit, měli byste se obrátit Odpojte zařízení, která sdílíte s jinými lidmi.

Na zařízení iPhone a iPad

Přejděte na Nastavení> Obecné> Handoff

Přepněte přepínač Handoff

Nyní vaše zařízení iOS nebude automaticky sdílet vše, co děláte. Na počítačích Mac

Přejděte na Předvolby systému> Obecné a zrušte zaškrtnutí políčka "Povolit přenos mezi tímto počítačem Mac a vaším zařízením iCloud".


Jak nastavit sdílení síťových souborů v systému MacOS bez sdílení uživatelského jména a hesla

Jak nastavit sdílení síťových souborů v systému MacOS bez sdílení uživatelského jména a hesla

Sdílení souborů přes síť je výhodné, ale ne bez rizika. Pokud necháte oprávnění otevřená, může kdokoli v síti vidět všechny soubory, což není ideální pro velké sítě. Ale pokud zamknete věci, budete muset sdílet uživatelský účet Macu s každým, kdo potřebuje přístup k souborům. To není ideální pro nejrůznější důvody.

(how-top)

Jak se

Jak se "8x" přiblíží na můj bod a snímek Porovnat s fotoaparátem My DSLR?

Fotoaparát se může pochlubit "8násobným přiblížením", ale většina digitálních videorekordérů neupravuje tyto hodnoty. Tak jak se porovnávají? Odpověď je mnohem složitější, než si myslíte. Hodnota "8x", která nemusí nutně znamenat, že objekty na fotografii budou vypadat 8krát větší než u očí. Znamená to, že věci budou 8krát větší než jeho nejoblíbenější pozice - ale dvě kamery v nejvíce zvětšených pozicích nebudou mít stejnou velikost.

(how-top)