cs.phhsnews.com


cs.phhsnews.com / Jak synchronizovat pouze specifické složky s Dropbox

Jak synchronizovat pouze specifické složky s Dropbox


Dropbox ve výchozím nastavení synchronizuje všechno do všech počítačů. Ale možná, že to není to, co chcete.

Pokud máte Dropbox nainstalovanou na více počítačích nebo sdílet účet s členy rodiny, mohou být složky synchronizovány se službou, kterou nechcete na všech vašich počítačích - máte nedostatek místa na pevném disku.

Naštěstí vám Dropbox umožňuje zvolit, které složky se synchronizují s počítači. Říká se tomu selektivní synchronizace, ale najde to, že budete muset trochu kopat.

Nejdříve najděte ikonu Dropbox na hlavním panelu. V systému Windows existuje velká šance, že budete muset kliknout na šipku nahoru vlevo od systémové lišty, abyste viděli ikony, které jste klikli jen zřídka. Na Macu to bude v liště menu.

Ať už je váš operační systém, uvidíte standardní okno Dropbox, které obsahuje seznam nedávno synchronizovaných souborů. Klepněte na ikonu ozubeného kola a poté na tlačítko "Předvolby".

Zobrazí se okno. V tomto okně klikněte na kartu "Účet" a stiskněte tlačítko s označením "Selektivní synchronizace".

Zobrazí se podokno, které vám umožní zrušit zaškrtnutí konkrétních složek nebo podsložek. Zrušte zaškrtnutí všech položek, které nechcete synchronizovat s počítačem, který právě používáte. Sdílet účet se svou ženou, takže mohu například zrušit zaškrtnutí jejího pracovního adresáře.

Všimněte si, že zrušením zaškrtnutí složky nebude tato složka odstraněna z cloudu nebo z jakéhokoli jiného počítače: to vše je zabráněno synchronizaci dané složky počítače, který právě používáte. Pokud existují soubory, které nechcete v jiných počítačích, budete muset na těchto strojích opakovat tento postup.

Jakmile zvolíte, které složky se nesynchronizují, klikněte na "Aktualizovat". Dropbox vás požádá o potvrzení vaše rozhodnutí a vysvětlení, co to znamená.

Dropbox pak bude pracovat na odstranění souborů, které jste nekontrolovali, a nebudete je synchronizovat s tímto počítačem, dokud nezměníte nastavení zpět. Jak již bylo uvedeno výše, soubory zůstanou k dispozici na webu a na všech počítačích, které jste nastavili pomocí účtu Dropbox.


Jak nakoupit nebo požádat o pomoc během nouzové situace s Facebookem

Jak nakoupit nebo požádat o pomoc během nouzové situace s Facebookem

Bezpečnostní kontrola Facebooku je nejznámější, protože umožňuje lidem vědět, že jste v nouzi v bezpečí. Pokud jste však v postižené oblasti katastrofy a potřebujete pomoc nebo chcete nabídnout pomoc ostatním, můžete je najít také pomocí lidí. Zde najdete nápovědu nebo dobrovolníka. Přejděte na stránku Bezpečnostní kontroly na Facebooku a klikněte na událost ve vaší oblasti, kde potřebujete nebo chcete pomoci.

(how-top)

Zakázat spouštěcí obrazovku spouštění aplikace LibreOffice v systému Windows a Linux

Zakázat spouštěcí obrazovku spouštění aplikace LibreOffice v systému Windows a Linux

Při každém otevření programu LibreOffice nebo dokonce v centru LibreOffice Start Center se zobrazí úvodní obrazovka. Tato úvodní obrazovka nemá žádný skutečný účel, takže pokud byste ji raději nechtěli vidět, ukážeme vám, jak ji deaktivovat v systémech Windows a Linux. Zakázat úvodní obrazovku v systému Windows Zakázání úvodní obrazovky LibreOffice v Systém Windows musí být pro každý program proveden zvlášť, včetně centra LibreOffice Start Center, a to změnou zkratek.

(how-top)