cs.phhsnews.com


cs.phhsnews.com / Zabezpečte si online účty odstraněním přístupu třetích stran k aplikacím

Zabezpečte si online účty odstraněním přístupu třetích stran k aplikacím


Pravděpodobně jste přidali několik aplikací nebo webových stránek k vašemu účtu Google, Facebook, Twitter, Dropbox nebo Microsoft. Každá aplikace, kterou jste kdy obdrželi, udržuje tento přístup navždy - nebo alespoň dokud jej nezrušíte.

Jinými slovy, existuje pravděpodobně spousta dalších webových služeb, které mají přístup k vašim osobním údajům. Měli byste pravidelně kontrolovat seznamy připojených služeb na webových stránkách, které používáte, a odstraňovat služby, které již nepoužíváte.

Proč třetí strany pravděpodobně mají přístup k vašim účtům

SOUVISEJÍCÍ: Proč byste měli používat Password Manager, a jak začít

Když používáte aplikaci nebo webovou službu, která vyžaduje přístup k účtu - například cokoliv ve vašem účtu Google, soubory ve vašem účtu Dropbox, tweety na Twitteru apod. - tato aplikace obecně není Nežádat o heslo služby. Místo toho aplikace požaduje přístup pomocí něčeho nazvaného OAuth. Pokud souhlasíte s výzvou, tato aplikace získá přístup k vašemu účtu. Webové stránky účtu poskytují službě token, který může použít pro přístup k vašemu účtu.

Toto je bezpečnější než jen poskytnutí aplikace třetí strany vašeho hesla, protože si zachováte své heslo. Je také možné omezit přístup ke konkrétním datům - například můžete autorizovat službu pro přístup k vašemu účtu Gmail, nikoli však soubory v Disku Google nebo jiné údaje ve vašem účtu Google.

Když udělíte přístup k aplikacím, uvidíte výzvu na webu, kterou používáte. Takže pokud udělíte aplikaci přístup k vašemu účtu Google, na webových stránkách Google se zobrazí výzva k povolení.

Zatím je to tak dobré. Je však snadné zapomenout, které aplikace a služby mají přístup k vašemu účtu. Můžete jednou zkusit aplikaci a nikdy ji nepoužívat, nebo jste před několika lety přestali používat aplikaci. Pokud nezkontrolujete seznam autorizovaných aplikací a neodstraníte je, aplikace má stále přístup. Aplikace by mohla používat svůj přístup ke shromažďování údajů o vašem osobě bez vašeho svolení. Aplikace by mohla být prodána novým vlastníkům, kteří chtějí aplikaci využít k rychlému výdělku - například jak populární rozšíření Chrome jsou prodávána inzerentům, kteří je naplní adware. Nebo samotná webová služba by mohla být ohrožena útočníky, kteří používají svůj přístup k účtům, aby něco špatně provedli.

Změna hesla nebude automaticky odvolávat přístup k připojeným aplikacím. I když změníte všechna hesla a myslíte si, že začínáte od začátku, služby, které jste dali přístup k vašemu účtu, budou tento přístup zachovat.

Měli byste mít přístup pouze k aplikacím, kterým důvěřujete a pravidelně používají. Pokud už službu nebo aplikaci nepoužíváte, měli byste ji odstranit jen proto, aby byl bezpečný.

Použijte tyto odkazy

Chcete-li zabezpečit účty, musíte navštívit určitou stránku na každé webové stránce, kterou používáte a zkontrolujte seznam připojených služeb. Pokud uvidíte službu nebo aplikaci, kterou již nepoužíváte, zrušte její přístup k vašemu účtu kliknutím nebo dvěma.

Abyste to urychlili, shromáždili jsme seznam odkazů na příslušné stránky na populárních webových stránkách, které používají OAuth . Pokud službu používáte, klikněte na její odkaz a zkontrolujte seznam připojených služeb. a zrušit přístup ke službám, které již nepoužíváte:

  • Google
  • Microsoft
  • Yahoo!
  • Dropbox
  • Flickr
  • Instagram
  • Foursquare
  • Používáte-li jiný webový server a máte přístup k aplikacím třetích stran s výzvou OAuth podobné, budete muset zkontrolovat stránku nastavení účtu a vyhledat seznam připojených webů, služeb nebo aplikací, které je chcete spravovat.
  • Obecně je špatný nápad klikat na odkazy na webových stránkách, které slibují přístup k vašemu účtu Google, Microsoft, Facebooku nebo Twitteru a přihlašují se svým heslem. Phishers se vydávají za stránky tak, že ukradnou vaše hesla. pokud se po klepnutí na odkaz, jako jsou někde na webu, zobrazí výzva k zadání hesla, ujistěte se, že jste ověřili, že jste skutečně na skutečné webové stránce a ne falešné, podvodné stránky.
  • Rozhodování o tom, jaké aplikace k odebrání je snadné - pokud jej nepoužíváte, odvolání přístupu k němu. Nezapomeňte pravidelně kontrolovat seznam připojených aplikací a webových stránek na webových stránkách, které používáte. Pokud udělíte aplikaci nebo službě přístup k citlivým údajům, ujistěte se, že zrušíte přístup, když jej přestanete používat.

  • 7 iPhone Apps pro zápis na obrázky

    7 iPhone Apps pro zápis na obrázky

    Takže včera jsem vzal fotografii mé dcery, že jsem si myslel, že je to velmi zábavné, ale musel jsem do fotografie přidat nějaký text, který opravdu dělá legraci pro jiné lidi. Začala jsem se procházet po nějakých dobrých aplikacích pro iPhone, které bych mohl použít k přidání textu do fotografií, než jsem je poslal na rodinu a přátele. Kromě toho jsem chtěl, aby a

    (How-to)

    Jak nastavit Oculus Rift a začít hrát hry

    Jak nastavit Oculus Rift a začít hrát hry

    Oculus Rift nabízí leštěnou virtuální realitu, přestože nemá prostorovou virtuální realitu nebo dotykové ovladače jako ještě HTC Vive. Zde je návod, jak nastavit Oculus Rift a co potřebujete vědět předem. Celý proces instalace by měl trvat od 30 minut do jedné hodiny. Je mnohem jednodušší než se připravovat a nastavit HTC Vive, protože nemusíte plánovat velký prostor a zajistit základní stanice.

    (how-to)