cs.phhsnews.com


cs.phhsnews.com / Jak spolupracovat na poznámkách v aplikaci iOS 10

Jak spolupracovat na poznámkách v aplikaci iOS 10


Aplikace Poznámky k iOSu poskytuje pohodlný způsob, jak si zapamatovat skvělé nápady, které přicházíte, a všechny věci, které musíte udělat. Aplikace se v průběhu let vyvinula a systém iOS 10 přidává ještě další funkce - včetně spolupráce.

Spolupráce v aplikaci Notes není tak komplikovaná, jako v aplikaci Google Docs, je to spíše pasivní spolupráce. Je však užitečné pro jednoduché sdílení seznamů obchodů, seznamů plánování party a tras výletů s přáteli a rodinou.

V aplikaci Poznámky otevřete existující poznámku nebo vytvořte novou poznámku a klepnutím na ikonu lidí se znaménkem plus.

Zobrazí se obrazovka Přidat lidi. V dolní části obrazovky se zobrazí ikony různých aplikací, pomocí kterých můžete sdílet poznámku, podobně jako list sdílení. Budeme sdílet náš vzkaz prostřednictvím aplikace Zprávy, a tak klepneme na "Zpráva".

Na obrazovce Nový iMessage se zobrazí odkaz na připojenou poznámku. Chcete-li přidat kontakt, s nímž chcete tuto poznámku sdílet, klepněte buď na ikonu plus v pravém horním rohu, nebo začněte psát svůj název vedle položky "Komu" a vyberte kontakt. Chcete-li sdílet svoji poznámku s více než jednou osobou, zopakujte to pro každou osobu, s níž chcete poznámku sdílet.

Chcete-li zprávu přidat, klepněte na tlačítko modré šipky nahoru pro odeslání zprávy

Druhá osoba obdrží poznámku v aplikaci iMessage jako přílohu, kterou mohou klepnutím otevřít poznámku v aplikaci Poznámky.

Když druhá osoba přidá obsah k poznámce, můžete ji vidět v reálném čase, krátce zvýrazněná světle žlutá

POZNÁMKA: Při sdílení poznámky by měla být editována současně pouze jedna osoba. Aplikace Poznámky nemůže zpracovat současně více lidí, kteří upravují sdílenou poznámku.

Pokud je poznámka sdílená, ikona osoby v horní části má zaškrtávací značku, nikoliv znaménko plus. Chcete-li spravovat možnosti sdílení této poznámky, klepněte na tuto ikonu.

Zobrazí se obrazovka Lidé a zobrazí se, kdo má přístup k této poznámce. Komunikaci s poznámkou můžete zcela ukončit poklepáním na tlačítko "Zastavit sdílení". Tím zrušíte přístup pro všechny, s nimiž jste poznámku sdíleli. Nebo pokud jste poznámku sdíleli s více lidmi, můžete přestat sdílet poznámku s konkrétní osobou klepnutím na jméno této osoby ...

... a klepnutím na tlačítko "Odebrat přístup" na obrazovce Informace pro danou osobu.

Smazané sdílené poznámky můžete smazat, ale varování se zobrazí, že ostatní uživatelé nebudou mít přístup a budou také smazány na svých zařízeních.

Sdílené poznámky jsou také označeny ikonou osoby v seznamu poznámek .

Omezení sdílení poznámek znamená, že nelze sdílenou poznámku uzamknout. Pokud se pokoušíte uzamknout sdílenou poznámku, zobrazí se dialogové okno s výpovědí, že nelze poznámku zamknout, jak je uvedeno níže. Další informace o uzamčení poznámek a dalších funkcích v aplikaci Poznámky naleznete v článku o používání aplikace Poznámky.

Když spolupracujete na poznámkách s ostatními, nebudete moci zjistit, kdo provedl změny, kdy a kde neexistuje upravit historii. Pokud však potřebujete pouze spolupracovat na jednoduchém seznamu nebo sdílet některé informace s někým, může být užitečná funkce spolupráce v aplikaci Poznámky pro systém iOS 10.


Jak najít ztracené Windows nebo Office Product Key

Jak najít ztracené Windows nebo Office Product Key

Pokud plánujete provést přeinstalaci systému Windows, ale nemůžete najít kód Product Key, máte štěstí, protože je uložen v registru systému Windows. Není to snadné najít a je nemožné číst bez pomoci. Naštěstí jsme zde, abychom vám pomohli. Jak vidíte na snímku výše, ID produktu je uloženo v registru, ale je v binárním formátu, který člověk nemůže číst, pokud nejste nějaký Cylon .

(how-to)

Jak nastavit sdílenou síťovou tiskárnu v systému Windows 7, 8 nebo 10

Jak nastavit sdílenou síťovou tiskárnu v systému Windows 7, 8 nebo 10

V průběhu let se systém Windows mnohem lépe vypořádal s tím, jak pracuje se síťovými tiskárnami. Pokud však chcete sdílet tiskárnu po síti, možná budete muset udělat trochu práce, abyste ji dostali do provozu. Zde je postup, jak to všechno funguje. Nastavení tiskárny v síti zahrnuje dva kroky. Prvním krokem je připojení tiskárny k síti a existují tři způsoby, jak to udělat: Připojte tiskárnu k síti přímo .

(how-to)