cs.phhsnews.com


cs.phhsnews.com / Jak smazat uživatelský účet v systému Windows 7, 8 nebo 10

Jak smazat uživatelský účet v systému Windows 7, 8 nebo 10


Pokud máte v počítači se systémem Windows nějaké uživatelské účty, které již nepotřebujete, může to být čas vyčistit je. Nyní se podíváme na odstranění uživatelského účtu v systému Windows.

SOUVISEJÍCÍ: Jak odstranit uživatelský účet v systému Windows 7, 8 nebo 10

POZNÁMKA: Pokud jste skryli uživatelský účet, který chcete smazat, nebudete jej moci smazat, protože je úplně skrytý všude. Před vymazáním účtu musíte účet znovu zobrazit. Také se budete muset přihlásit k účtu, který má oprávnění správce k odstranění uživatelských účtů. Nemůžete smazat účty ze standardního uživatelského účtu.

Nejprve: Zálohovat uživatelská data, pokud je potřebujete

Proces mazání účtu je poměrně snadný, ale možná budete chtít zálohovat soubory a nastavení v případě, že je budete potřebovat znovu. Nastavení a údaje účtu každého uživatele jsou ve složceC: Userspod jejich uživatelským jménem. Před odstraněním účtu zálohujte složku uživatele do jiného umístění nebo externí jednotky. To je důležité zejména pro systémy Windows 8 a 10, protože vám to nedává způsob, jak to udělat při odstraňování účtu.

V systému Windows 7 máte před odstraněním možnost zachovat některé (ne všechny) soubory účtu, jak budeme diskutovat později v tomto článku. Všimněte si, že ne všechny složky ze složky uživatele jsou zkopírovány do složky na ploše, takže můžete chtít ručně zálohovat složku uživatele stejně jako všechna nastavení nebo soubory umístěné mimo složku uživatele, abyste se ujistili, že máte vše, co jste

Smazání uživatelského účtu v systému Windows 8 nebo 10

Chcete-li odstranit uživatelský účet v systému Windows 10, klepněte na tlačítko "Nastavení" v nabídce Start

. otevřete seznam uživatelů, které můžete spravovat nebo odstranit, vyhledejte "uživatelské účty" na obrazovce Start a ve výsledcích klikněte na tlačítko "Přidat, smazat a spravovat další uživatelské účty". Dále postupujte podle pokynů, které začínají obrazovkou Rodina a další uživatelé

Na okně Nastavení klepněte na položku "Účty".

V levém podokně na obrazovce Účty klikněte na položku "Rodina a další uživatelé". V pravém podokně na obrazovce Účty přejděte dolů do sekce Ostatní uživatelé, kde jsou uvedeny další uživatelské účty. Klikněte na účet, který chcete smazat.

Všimněte si, že místní účty jsou označeny jako takové. Účet Microsoft zobrazí název účtu s e-mailovou adresou pod ním.

Klikněte na "Odebrat".

Budete dotázáni, zda chcete soubory uchovávat od tohoto uživatele. Jak jsme již zmínili, měli byste se ujistit, že máte zálohu, pokud potřebujete soubory. Pokud jste si jisti, klikněte na "Odstranit účet a data", abyste odstranili uživatele a vymazali data.

Po dokončení se tyto účty již nebudou zobrazovat na přihlašovací obrazovce. Windows 7

Pokud používáte systém Windows 7, ujistěte se, že jste přihlášeni k účtu s oprávněními správce.

Chcete-li odstranit uživatele, zadejte do vyhledávacího pruhu v nabídce Start

uživatelské účty

a klikněte na "Uživatelské účty" uvedené na začátku seznamu výsledků.Poté klikněte na odkaz "Spravovat jiný účet" na obrazovce Provést změny na obrazovce uživatelského účtu.V části "Zvolte účet, který jste Chcete-li změnit obrazovku, klikněte na uživatelský účet, který chcete zbavit.

Dále klikněte na odkaz "Odstranit účet".

Potom máte možnost buď odstranit soubory uživatelů, nebo je nechat . Možná budete chtít to udělat, pokud je budou potřebovat pro jiný stroj nebo je chcete uložit v případě, že je potřeba později.

POZNÁMKA: Doporučujeme zálohovat soubory z účtu uživatele ručně, protože tato metoda

Klepnutím na tlačítko "Odstranit účet" na obrazovce Potvrdit smazání odstraníte účet.

Pokud jste si vybrali soubory, budou odstraněny z účtu před odstraněním účtu. jsou vráceny do účtu Vybrat účet, který chcete změnit, a vymazaný účet je pryč. Klepnutím na tlačítko X v pravém horním rohu okna jej zavřete.

Pokud jste se rozhodli ponechat soubory, jsou uloženy ve složce na ploše.

Jak jsme již zmínili, nejsou všechny složky ze složky uživatele zálohovány pomocí této metody, pouze to, co je uvedeno na obrázku níže.

Když skončíte, uživatelé zmizí z přihlašovací obrazovky.


Jak automaticky vypnout váš MacBook při přechodu do režimu spánku

Jak automaticky vypnout váš MacBook při přechodu do režimu spánku

Otevřete svůj MacBook, abyste mohli psát poznámky ve třídě nebo během schůzky, a vaše hudba začne přehrávat. Hlasitě. Nejen že jste narušili všechny, ale také jste odhalil vášeň pro 90. kapela chlapců do místnosti plné lidí, kteří vás někdy uctívali. Je už pozdě, abyste si uvědomili toto respektování, ale můžete to zastavit.

(how-top)

Jak používat vícenásobné monitory, aby byly více produktivní

Jak používat vícenásobné monitory, aby byly více produktivní

Mnoho lidí přísahá vícenásobnými monitory, ať už se jedná o počítačové geeky nebo jen o lidi, kteří potřebují být produktivní. Proč používat pouze jeden monitor, když můžete použít dva nebo více a více vidět najednou? Další monitory vám umožní rozšířit pracovní plochu a získat více obrazovky pro vaše otevřené programy.

(how-top)