cs.phhsnews.com


cs.phhsnews.com / Jak sdílet Kalendář Google s ostatními lidmi

Jak sdílet Kalendář Google s ostatními lidmi


Všichni jsme zaneprázdněný život a sledování jmenování a událostí je klíčem k zachování vašeho rozumu. Spousta lidí používá Kalendář Google ke správě svých plánů, což znamená, že je velmi užitečné sdílet některé z vašich kalendářů s jinými lidmi, jako jsou spolupracovníci nebo členové rodiny.

Možná, že máte na starosti plánování pracovních směn zaměstnanců, takže sdílíte kalendář se všemi zaměstnanci. Nebo řekněte, že chcete sdílet kalendář s rodinnými příslušníky, abyste mohli lépe vidět, co dělají všichni. Kalendář Google umožňuje vytvářet více kalendářů, takže můžete sdílet různé kalendáře s různými skupinami lidí pro různé účely.

Můžete vytvořit nový kalendář speciálně pro sdílení s konkrétní skupinou lidí, nebo můžete sdílet existující existující kalendář kalendář. Začneme vytvořením nového kalendáře, který chcete sdílet, a poté vám ukáže, jak sdílet existující kalendář.

Chcete-li vytvořit nový kalendář, otevřete stránku Kalendář Google v prohlížeči a přihlaste se do účtu Google, který chcete sdílet kalendář od. V levém podokně klikněte na šipku dolů vedle možnosti Moje kalendáře a v rozbalovací nabídce vyberte možnost "Vytvořit nový kalendář". (Alternativně klikněte na šipku vedle stávajícího kalendáře, zvolte "Nastavení kalendáře" a pak přejděte na kartu "Sdílet tento kalendář".)

Zobrazí se obrazovka Vytvořit nový kalendář. Do pole "Název kalendáře" zadejte název kalendáře a do pole "Popis" zadejte popisek kalendáře, pokud chcete. Pomocí pole Umístění volitelně určete obecné umístění. Zadali jsme popis pro náš kalendář a nechali políčko Umístění prázdné.

Časové pásmo vašeho kalendáře by mělo být automaticky nastaveno na aktuální časové pásmo. Pokud tomu tak není, nebo chcete použít jinou časovou zónu, změňte ji pomocí části Časové pásmo kalendáře.

Chcete-li kalendář zpřístupnit veřejnosti, zaškrtněte políčko "Udělat tento kalendář veřejný". Pokud se rozhodnete zpřístupnit svůj kalendář, můžete se také rozhodnout pro skrytí podrobností zaškrtnutím políčka "Sdílet pouze informace o volném čase (Skrýt podrobnosti)". Toto se zobrazí pouze v době, kdy jste svobodní a zaneprázdněni, a ne odhalíte žádné další informace o těchto dobách. Kalendář, který sdílíme v našem příkladu, je rodinný kalendář, takže jej nezveřejňujeme.

POZNÁMKA: Pokud kalendář zveřejníte, bude zahrnut do výsledků vyhledávání Google, proto dávejte pozor, co zadáte ve veřejném kalendáři.

V části Sdílet s konkrétními lidmi zadejte e-mailovou adresu pro jednoho uživatele, který chcete kalendář sdílet, v poli Osoba. Poté vyberte v rozevíracím seznamu "Nastavení povolení" možnost, která označuje, co bude s touto osobou umožněno. Můžete jim umožnit vidět pouze volnou nebo zaneprázdněnou bez podrobností o událostech ("Vidět pouze volno"), prohlédnout si všechny podrobnosti událostí ("Zobrazit všechny podrobnosti události") nebo jim umožnit vidět a provádět změny na události ("Udělat změny událostí"). Můžete také povolit osobě provést změny a přidat lidi ze seznamu sdílení a odebrat uživatele ze seznamu sdílení

Pokud chcete, aby osoba mohla provést změny a přidat lidi ze seznamu sdílení a odebrat je, vyberte možnost "Udělat změny A spravovat sdílení ". S touto volbou ale buďte opatrní. Dáváte této osobě stejné plné oprávnění, které máte s tímto kalendářem.

Chcete-li sdílet kalendář s osobou, klikněte na položku "Přidat osobu".

Chcete-li přestat sdílet kalendář s někým, klikněte na koš ikonu ve sloupci Odebrat v sekci Sdílet s konkrétními lidmi pro danou osobu. Kalendář bude ze svého účtu odstraněn.

Chcete-li dokončit vytváření nového kalendáře, který chcete sdílet, klikněte na "Vytvořit kalendář". (Pokud upravujete stávající kalendář, klikněte na tlačítko Uložit na stejném místě.)

Pokud osoba, s kterou sdílíte kalendář, ještě nenastavila nebo nepoužila Kalendář přidružený ke svému účtu Google, zobrazí se dialogové okno s možností odeslání pozvánky

V opačném případě, pokud daná osoba již používá Kalendář ve svém účtu Google, sdílený kalendář bude automaticky přidán do účtu. Tato osoba také obdrží e-mail sdělující, že jste s ním sdíleli kalendář a můžete klepnutím na odkaz "Zobrazit kalendář" v e-mailu rychle přistupovat k kalendáři.

Výchozí kalendář Google a další kalendáře, které vytvoříte, jsou uvedeny pod položkou Moje kalendáře v levém podokně

Kalendáře, které jste s vámi sdíleli ostatní lidé, stejně jako všechny ostatní kalendáře, které jste přidali, jsou uvedeny v části Ostatní kalendáře v levém podokně.

Sdílený kalendář je také dostupný v mobilním zařízení . Kalendář Google můžete přidat do svého iPhone nebo iPadu. Máte-li zařízení Android, ujistěte se, že do vašeho zařízení je přidán účet Google, který obsahuje sdílený kalendář, aby automaticky měl přístup k vašim kalendářům na daném zařízení, a to jak sdílených, tak i nikoliv.


Jak přejít z náhledu Insider Windows 10 zpět Zpět na stabilní (bez přeinstalace)

Jak přejít z náhledu Insider Windows 10 zpět Zpět na stabilní (bez přeinstalace)

Když se zaregistrujete pro vytváření náhledů typu Insider, systém Windows varuje, že "budete muset přeinstalovat systém Windows, na stabilní verzi systému Windows. Ale je to nejhorší scénář a existují i ​​jiné způsoby, jak se dostat ze stop Insider Preview. Přepnout z Insider Preview Staví na nové Stable Build SOUVISEJÍCÍ: Používáte náhledy Windows 10 Insider ?

(how-to)

Jak může být baterie mrtvá Dokonce i když byla plně nabitá den předtím?

Jak může být baterie mrtvá Dokonce i když byla plně nabitá den předtím?

Když máte spíše nový notebook, poslední věc, kterou chcete zažít, je problém s baterií. Co děláte, pokud se to stane? Dnešní příspěvek SuperUser Q & A nabízí některé rady pro frustrovaného čtenáře. Současná otázka a odpověď se k nám dostala s laskavým svolením SuperUseru - subdivize Stack Exchange, komunitně řízeného seskupení webových stránek Otázky a odpovědi.

(how-to)